Att skräddarsy sin Harley Davidson cykel

Äger du en motorcykel av Harley Davidson kan du skräddarsy den efter eget tycke och därmed få en motorcykel som är helt, unikt, din egen. Det finns alternativ för alla typer av motorcykelägare, både för dig som prioriterar prestanda och för dig som vill ha en motorcykel med extra stilpoäng. Har du redan en Harley Davidson är det fortfarande möjligt att byta ut delar och få den som du vill ha den, men funderar du däremot på att köpa en ny Harley så blir processen mycket enklare. Du kan bygga en helt unik motorcykel från grunden upp om du köper från en distributör som godkänns av företaget. Är du osäker kring vad du är ute efter kan du även konsultera med en av företagets anställda, som kan guida dig genom processen. Här följer några tips på vad du behöver tänka på när du skräddarsyr din motorcykel.

Motorcykeldelar

När man köper nya delar till sin motorcykel, och även när man bygger en från grunden, är det viktigt att delarna säljs av en distributör som är erkänd av Harley Davidson. Det går att hitta en lista av dessa på företagets hemsida.

Med en Harley cykel går det att ersätta alla delar av sitt fordon. Man kan byta ut sitt chassis, sin motor, sin växellåda, eller till och med sina fotstöd. Företaget har även lanserat el-Harleys för den som värnar om miljön. Det går dessutom att köpa till sig accessoarer, som exempelvis extra bagageutrymme eller modernare navigeringssystem. Det gäller även att man har en mekaniker som man litar på. Det går att hitta rekommendationer till även detta på Harley Davidsons webbsida.

Det handlar om stilen

Prestanda i all ära, men en motorcykel ska självklart även se bra ut. Hos en mekaniker som godkänns av Harley Davidson kan du få din motorcykel att se ut precis så som du vill ha den. Det går självfallet att färga om, lägga till dekaler om man så önskar, eller även byta ut chassit till ett som man tycker passar bättre. Det är inte heller alltför dyrt att genom denna process få en snygg motorcykel, då motorcyklar från Harley Davidson ser bra ut redan från början.

Kom igång

Oavsett om du är en erfaren motorcykelägare eller om du precis börjat fundera över att köpa en Harley, kan du börja tänka över vad för typ av motorcykel du vill äga i framtiden. Det finns väldigt mycket information att tillgå på nätet kring motorcyklar och med hjälp av motorcykelentusiaster på diverse forum kan man få råd och tips för att bygga sin drömcykel.